Proiectul BioCarpathia este mai mult decât o inițiativă de promovare a produselor alimentare bio. Este o mișcare ce îmbrățișează și sprijină comunitățile locale, sustenabilitatea și protejarea mediului, alături de valoarea și autenticitatea produselor alimentare locale.
Acestea sunt create cu grijă și pasiune de către producătorii locali, care îmbină metodele tradiționale cu tehnologia modernă pentru a garanta un gust autentic și inconfundabil.
Produsele noastre – de la brânzeturi fine până la carne și preparate din carne, la fructe și legume – sunt certificate și garantate că fiind ecologice (bio) și de proveniență montană, punând accent pe respectarea rețetelor și standardelor de calitate.
Prin cumpărarea produselor BioCarpathia nu doar că vă veți bucura de un gust autentic, sănătos și de o calitate greu de egalat, dar veți contribui și la susținerea producătorilor locali, a comunităților rurale și a mediului înconjurător.
Fermierii tineri și entuziaști din cooperativa Biocarpathia au găsit echilibrul între metodele tradiționale și tehnologia modernă „avem grijă de aproximativ 2188 de văcuțe și 3200 de ha de teren, toate fermele noastre fiind certificate ecologic. În fiecare lună producem 600.000 de litri de lapte bio (ecologic), ceea ce arată seriozitatea, implicarea și pasiunea pentru ceea ce facem.”
Ne dedicăm conservării și promovării produselor și tradițiilor zonei, transmise de-a lungul generațiilor. Ne straduim să prețuim și să protejăm patrimoniul cultural al zonei.
Fiecare produs este o reprezentare a bogăției florei spontane din pășunile montane și submontane și o sursă autentică și sigură de alimente de foarte bună calitate.
Secretul BioCarpathia nu este un mister. Este munca asiduă de la răsărit la apus, dedicată animalelor și pământului. Este ambiția de a demonstra că aici, în România, se poate face agricultură sustenabilă și dorința de a aduce pe mesele românilor produse bio, sănătoase.
BENEFICII PENTRU FERMIERI ȘI PARTENERII BIOCARPATHIA
Agricultura sustenabilă reprezintă o viziune și un angajament pe care BioCarpathia îl împărtășește cu fermierii săi și cu partenerii. Cu un echilibru perfect între tradiție și inovație, BioCarpathia redefinește conceptul de calitate și responsabilitate.
În acest proiect provocator, fiecare dintre partenerii implicați aduce resurse, cunoștințe și experiența care pot consolida afacerea și pot contribui la succesul ei, crearea sinergiilor fiind cheia succesului. Partenerii cu experiență în domeniul producției, logisticii, distribuției și promovării produselor alimentare, în special pentru brânzeturi bio, aduc cunoștințe valoroase despre obținerea laptelui ecologic, procesele de producție, controlul calității, asigurarea conformității cu reglementările de certificare ecologică, gestionarea eficientă a lanțului de aprovizionare, conexiuni care pot accelera creșterea afacerii și extinderea disponibilității produselor în posibilele puncte de vânzare.
Keller Steak House aduce in proiect expertiza sa în operațiunile necesare pentru a asigura maturarea, felierea, ambalarea si logistica produselor, la timp și în condiții optime.
BioCarpathia se ocupa de sustinerea si sprijinirea fermierilor, membrii ai cooperativei, si de furnizarea materiei prime: Producția de brânzeturi bio necesită materii prime de cea mai bună calitate, asa cum este laptele ecologic provenind de la ferme certificate.
Dezvoltarea relațiilor și promovarea brânzeturilor bio către potențialii parteneri: distribuitori, retaileri sau restaurante, sunt competențele partenerului A&M Event Day, care acteaza precum un brand ambasador pentru acest proiect.
Proiect cofinanţat prin Programul National Pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020
Submăsura 16.4 ” Sprijin acordat pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în
sectoarele agricol si pomicol”
Oferim pasionaților produse bio, autentice, sănatoase, cu gust și savoare. Inconfundabile.
Produs in ROMANIA
RO-ECO-007
Agricultura UE
Certificare PRODUS MONTAN