
31 aug. Importanța certificării organice
Ce inseamna certificarea organica?
La BioCarpathia, suntem mândri să fim certificați organic / bio, ceea ce semnifică că animalele nostre pasc pe pajiști care nu sunt tratate cu substanțe chimice de sinteză, și sunt hrănite cu furaje care , chiar și ele sunt certificate bio – netratate chimic și fără intervenții genetice.
Standardele de certificare organică UE sunt unele dintre cele mai stricte din lume si acoperă totul, de la modul în care sunt crescute animalele până la modul în care este procesat laptele.
Data viitoare când vizitați un magazin, aruncați o privire la etichetele produselor alimentare.
Veți vedea o mulțime de afirmații despre sustenabilitate și provenienta, dar printre acestea, logo-ul organic iese în evidență ca fiind singurul susținut de lege. Toate alimentele și băuturile ecologice / bio vândute în UE trebuie să îndeplinească regulamentul ecologic al UE – indicat de sigla frunzei verzi de pe ambalaj.

logo-ul UE pentru produse bio/organice
De ce este importantă certificarea organică?
Există multe motive pentru care certificarea organică este importantă. Iată câteva dintre cele mai importante:
- Alimente mai sănătoase. Produsele alimentare organice sunt produse fără utilizarea de pesticide, erbicide și îngrășăminte sintetice. Alimentele bio/organice au, de cele mai multe ori, mai multe substanțe nutritive benefice – fitonutrienți, vitamine, minerale, antioxidanți – decât cele convenționale. Persoanele cu alergii la anumite alimente, substanțe chimice sau conservanți, observă adesea că simptomele scad sau chiar dispar atunci când se hrănesc cu alimente bio/organice.
- Protejează mediul. Practicile agricole organice ajută la conservarea solului și a apei, la reducerea poluării și la promovarea biodiversității.
- Îmbunătățește bunăstarea animalelor. Standardele organice impun că animalele să fie crescute pe pajiști netratate cu substanțe chimice de sinteză, trebuie hrănite doar cu furaje certificate bio. De asemenea, este interzis să se utilizeze hormoni de creștere sau antibiotice.
- Susține agricultura durabilă. Agricultura organică este o modalitate sigură de a produce alimente sănătoase. Ajută la protejarea mediului și la conservarea resurselor naturale.

Pentru producători, certificarea organică înseamnă că trebuie să îndeplinească câteva cerințe:
Pășunatul se face doar pe pajiști netratate
Se folosesc doar furaje 100% bio
Vacile nu pot fi tratate cu medicamente, cu excepția anumitor situații speciale, si atunci doar sub supravegherea medicului
Se rotesc culturile pentru a preveni epuizarea solului
Se utilizează metode naturale de control al dăunătorilor
Laptele este testat înainte de a fi predat către procesator
Pentru consumatori, certificarea organică înseamnă că vă puteți asigura că produsele noastre lactate sunt:
Gustoase și hrănitoare
Preparate din ingrediente sănătoase, de cea mai bună calitate
Produse într-un mod care este prietenos cu mediu
De ce să alegeți brânzeturile organice?
Există multe motive pentru care ar trebui să alegeți laptele organic. Iată câteva dintre cele mai importante:
- Este mai bun pentru sănătatea ta. Un studiu din 2016 publicat în British Journal of Nutrition, certifică laptele ecologic / bio că are un conținut mai mare de vitamina E, de fier și de grăsimi polinesaturate sănătoase, în special, omega-3. .
- Este mai bun pentru mediu. Practicile agricole organice ajută la conservarea solului și a apei, la reducerea poluării și la promovarea biodiversității.
- Susține agricultura durabilă. Agricultura organică este o modalitate mai durabilă de a produce alimente. Ajută la protejarea mediului și la conservarea resurselor.

La BioCarpathia, suntem implicați în producerea de lactate organice / bio de calitate. Credem că brânzeturile bio / ecologice sunt cea mai bună alegere atât pentru iubitorii de produse sănătoase, cât și pentru fermieri. Este benefic pentru sănătatea noastră și pentru întregul ecosistem.
No Comments