Am fondat BioCarpathia dintr-o necesitate profundă – aceea de a asigura accesul la alimente sănătoase, pure și ecologice pentru comunitatea noastră. Am simțit că este esențial să ne întoarcem la rădăcinile noastre, să valorificăm bogățiile zonei montane și să oferim o alternativă mai bună pentru alimente, contribuind astfel la sănătatea și bunăstarea fiecărui individ, în timp ce protejăm mediul înconjurător.
Astăzi, BioCarpathia înseamnă o echipă de 32 de fermieri dedicați creșterii vacilor de lapte și alți 4 fermieri specializați în animale de carne, toate în ferme ecologice. Împreună, producem impresionanta cantitate de 600.000 de litri de lapte bio, în fiecare lună.
Pe lângă implicarea in investitii și dezvoltare, responsabilitatea noastră include colectarea și furnizarea de materii prime pentru unitățile de producție. Brânzeturile noastre bio necesită lapte de cea mai înaltă calitate, provenit de la ferme certificate. De asemenea, suntem implicați și în obținerea certificărilor pentru „Produs Bio” și „Produs Montan”, acreditări care atestă calitatea și autenticitatea produselor noastre.
Toate aceste eforturi au avut un impact semnificativ în zona montană a județului Brașov, promovând practici agricole sustenabile și reducând impactul negativ asupra mediului.
Managementul cooperativei este concentrat pe sprijinirea și dezvoltarea fermierilor noștri, iar aceasta a condus la succesul nostru în obținerea și implementarea a peste 25 de proiecte de finanțare, cu o valoare totală mai mare de 10 milioane de euro. Aceste fonduri au fost investite în retehnologizarea și modernizarea fermelor noastre, oferind fermierilor încrederea în agricultura ecologică.
Mai mult decât atât, am reușit să inspirăm tinerii să revină acasă, să preia afacerile familiei și să pună în aplicare cunoștințele și experiența dobândite în străînătate, contribuind la prosperitatea și dezvoltarea comunității noastre locale.
În acest proiect provocator, fiecare dintre partenerii implicați aduc resurse, cunoștințe și experiența care pot consolida afacerea și pot contribui la succesul ei, crearea sinergiilor fiind cheia succesului. Partenerii cu experiență în domeniul producției, logisticii, distribuției și promovării produselor alimentare, în special pentru brânzeturi bio, aduc cunoștințe valoroase despre obținerea laptelui ecologic, procesele de producție, controlul calității, asigurarea conformității cu reglementările de certificare ecologică, gestionarea eficientă a lanțului de aprovizionare, conexiuni care pot accelera creșterea afacerii și extinderea disponibilității produselor în posibilele puncte de vânzare.
Keller Steak House aduce in proiect expertiza sa în operațiunile necesare pentru a asigura maturarea, felierea, ambalarea si logistica produselor, la timp și în condiții optime.
BioCarpathia se ocupa de sustinerea si sprijinirea fermierilor, membrii ai cooperativei, si de furnizarea materiei prime: Producția de brânzeturi bio necesită materii prime de cea mai bună calitate, asa cum este laptele ecologic provenind de la ferme certificate.
Dezvoltarea relațiilor și promovarea brânzeturilor bio către potențialii parteneri: distribuitori, retaileri sau restaurante, sunt competențele partenerului A&M Event Day, care acteaza precum un brand ambasador pentru acest proiect.
BENEFICII PENTRU FERMIERI ȘI PARTENERII BIOCARPATHIA
Agricultura sustenabilă este o viziune și un angajament pe care Biocarpathia îl împărtășește cu fermierii și partenerii săi. Într-un echilibru perfect între tradiție și inovație, Biocarpathia redefinește calitatea și responsabilitatea.
Proiect cofinanţat prin Programul National Pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020
Submăsura 16.4 ” Sprijin acordat pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în
sectoarele agricol si pomicol”
Oferim pasionaților produse bio, autentice, sănatoase, cu gust și savoare. Inconfundabile.
Produs in ROMANIA
RO-ECO-007
Agricultura UE
Certificare PRODUS MONTAN